Brinno | Application Stories | Moonflower

Spinner

 
 
 
 
Buildings with an orange overlay

Moonflower time-lapse
ved Cambridge universitet går viralt

Fang Moonflower

Under spesielle blomstrende arrangementer åpner Glass House normalt dørene for allmennheten, men på grunn av pandemiske restriksjoner var dette ikke mulig i år. For å dele denne monumentale blomstringen, satte teamet opp en livestream og et Brinno TLC200Pro-kamera for å ta time-lapse-video av moonflower åpning. Målet deres var å dele denne unike blomsten med lokalsamfunnet, de forventet aldri at denne blomsten skulle bli en verdensomspennende nedtelling, etterfulgt av hundretusenvis av seere fra alle verdenshjørner.

Moonflower, Selenicereus wittii, er ekstremt sjelden utenfor Amazonas regnskog og bare 13 botaniske hager rundt om i verden har den i samlingene sine. Det er en kaktus som bare blomstrer en gang i året i en natt mellom solnedgang og soloppgang. Blomsten lukter søtt til å begynne med, men blir raskt harsk når blomsten begynner å dø.

Margaret Mee, den verdenskjente botaniske kunstneren, introduserte denne vakre blomsten til verden med sine tegninger i 1988. Det er til og med en dokumentar fra 2013 om hennes arbeid og oppdagelser kalt Margaret Mee and the Moonflower.

bbc.com/news
Margaret Mee e a Flor da Lua (IMDB)
Person getting ready to pollinate the moonflower
Glass House i cambridge universitets botaniske hage er hjemsted for mange av verdens sjeldneste planter. Glass House ligger på 40 hektar land og støtter en rekke universitetsforskning, inkludert avlingsutvikling, ornitologi, avlingssikkerhet og bevaring. Mange av verdens rødlisteplanter (truede) er hjemme i Glass House, inkludert Amazonas Moonflower.

botanic.cam.ac.uk

Timelapse av den åpne måneblomsten

Etter at blomstringen var fullført, tok nyhetskanaler over hele verden, inkludert Global News i Canada og Latestly i India, opp historien og brukte Brinnos time-lapse-opptak for å vise frem blomsten.

Dette var en begivenhet full av førstegangstider. Det var første gang en måneblomst blomstret i Storbritannia og første gang en måneblomst ble registrert i time lapse. Opptak tatt med et TLC200Pro time-lapse-kamera gir en fantastisk liten visning av blomsten som vokser og åpner seg i en tre-minutters video.

Fremover ønsker Glass House å lage en vanlig time-lapse-funksjon med sitt nylig sponsede TLC2020-kamera for å vise frem den mangfoldige samlingen av planter i Glass House. Følg med for flere morsomme funksjoner og spesielle blomster!

For å finne ut mer om Glass House og dets mangfoldige aktiviteter ved Universitetet i Cambridge, besøk nettstedet. Det fantastiske teamet på Glasshuset har også samlet en faktafil om måneblomsten og laget en spørsmål og svar-video slik at du kan lære mer om denne fascinerende planten.

globalnews.ca/video
latestly.com
theguardian.com/environment
livescience.com
Outside camera within nature